Mobil:
email:

Dr. Árva László

Dr. Árva László (született 1949-ben), közgazdász, a francia ESSCA üzleti egyetem professzora, kutatási területei a kisvállalkozásfejlesztés, a globalizáció és a turizmus. A rendszerváltás előtt az Agrárgazdasági Kutató Intézet, illetve az Országos Tervhivatal munkatársa, éveken át szakértőként dolgozott Laoszban és Angolában, valamint 1992 és 1996 között a magyar Köztársaság párizsi Nagykövetségén pénzügyi tanácsosként működött.

1993 óta az ESSCA (École supérieure des sciences commerciales d’Angers), francia tulajdonban levő, de 1999 óta főként angolul oktató üzleti főiskola tanára, 2013 decemberéiben történő nyugállományba vonulásáig főállású professzora. Tanított a Corvinus Egyetemen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen, illetve annak elődszervezeteinél, a Szolnoki Főiskolán.

Számos gazdasági elemzést készített a turizmus, a globalizáció, a kis és középvállalkozások fejlesztése, valamint a nemzetközi vállalkozások területén. 2014-től 2017 elejéig  a Finatech Capital Zrt kockázati tőkealapkezelő vezető munkatársa volt.

2017 során került sor a Magyar Oktatás Turisztikai Egyesület megalapítására, amelynek azóta elnöke.

Mobil: +36309431041
e-mail: varhelyi.tamas@uni-eszterhazy.hu

Dr Várhelyi Tamás

 MOTE északmagyarországi térségi megbízottja Dr. Várhelyi Tamás, PhD, CMC, eredeti képzettségeit tekintve orvos, informatikus, közgazdász és turisztikai szakember, jelenleg az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, valamint az Egri  Eszterházy Károly Egyetem  főiskolai tanára. Kutatási területei az egészségturizmus, az információs társadalom különböző hatásainak vizsgálata, valamint az oktatás és a turizmus illetve az egészségügy közötti kölcsönhatások elemzése. Az oktatási turizmust kiemelkedő jelenőségűnek tekinti és törekszik a hazai egyetemek és főiskolák fennmaradását és fejlődését biztosító külföldi hallgatók számának növelését elősegítő megoldások kidolgozásában. Ismeri a potenciális hallgatók kultúráját is: mintegy 130 országban járt.

Mobil: +36307999050 e-mail:peterkowacs@gmail.com

Kovács Péter

A MOTE elnökhelyettese Kovács Péter, vendéglátóipari és idegenforgalmi közgazdász, informatikai menedzser, jelenleg a Magyarországi Református Egyház mátraházai konferenciaközpontjának intézményvezetője, mellette turisztikai projektekben külsős tanácsadóként vállal szerepet.
 1990-2016 között a magánszférában tevékenykedett, nevéhez fűződik a STUDY TOURS Nyelvi utaztató iroda létrahozása és üzemeltetése. A nemzetközi iskolaláncokkal nemcsak a hazánkból anyanyelvi területre látogató hallgatók utazásit koordinálta, hanem oktatási kiállításokon több hazai felsőfokú intézmény promócióját végezte, elősegítve a hazánk egyetemein tanulók nemzetközivé tételét. A világ 4 kontinensének számos oktatási intézményben megfordult képviselve a magyar oktatásturizmust.

Mobil:
e-mail:

Dr. Jandala Csilla

 kandidátus, egyetemi docens több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a turizmus-vendéglátás felsőfokú képzéseinek alapításában, vezetésében, illetve a turisztikai tanácsadásban. A VIMOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke. A Soproni Egyetem docense. A Magyar Tudományos Akadémia Köztestületi tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság tagja. Közreműködik az AIEST (Association Internationale des Experts Scientifiques du Tourism) munkájában, valamint panel szakértője az UNWTO-nak (United Nations World Tourism Organization). Alapító tagja a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének és a Turizmus Bulletin szakmai folyóiratnak. A Magyar Oktatási Turizmus Egyesület alelnöke.